Wednesday, August 1, 2012

Green Leaders Academy Malaysia!



It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN! 


Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.


After 2 years My Mentor, Hanis Haizi berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.


Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.


Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland GLG are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!

Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, GLG bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!



The bigger the BETTER!


2 flights!!!


Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast! 


We are the NO. 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from my mentor, the founder of Premium Beautiful *Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online! 


Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) 
"To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody the "workable method", including other group too! :)" Quote from my mentor, Hanis haizi


The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!! 


Common keyword! Nama my mentor Hanis Haizi also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan? :P


Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.
And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini. 


Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader!  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!


zon selatan


zon pantai timur


Be apart of our TEAM today!! 

Be in the Right Group! 

Choose GLAM!!

We will guide you to Succeed! 



013-9598823


Thursday, July 5, 2012

Transformasi Diri


Dua hari ni intan telah mengikuti kursus di pejabat. kursus yang sangat bermakna buat intan dan sesuai dengan keadaan masa kini. kursusnya ialah kursus kepimpinan transformasi minda. bunyi mcm simple kan tapi maksudnya memang mendalam! 

intan tak nak cerita banyak-banyak. just mari kita sama-sama fikir-fikirkan dan renungkan apa yang intan akan perkatakan di bawah :


(sila perhatikan diri anda sendiri)
(intan tulis adalah berdasarkan cerita diri intan sendiri.)


Tahun 2007??
(imbas kembali semua perkara dalam hidup anda.) 

"lima tahun yang lalu intan adalah seorang pelajar uitm yang bergantung pada mak ayah lagi n pinjaman PTPTN. tiada harta, hidup pn mmg fokus nak belajar betul-betul. belum tau apa erti kehidupan sebenar & siap bercintan cintun lg. hihi. simpanan kewangan mmg ade tapi itupn hasil duit raya tiap tahun". 


Sekarang, Tahun 2012??
(Daripada tahun 2007, maju 5 tahun kemudian iaitu sekarang, tahun 2012. Bezakan diri anda dahulu dengan diri anda sekarang. termasuk pencapaian dalam hidup anda.) 

"Alhamdulillah, bila bezakan hidup 5 tahun yang lalu dengan sekarang memang banyak sangat bezanya. Intan da ada kerja tetap sebagai penjawat awam with 4 figures every month, side income with 4 to 6 figures every month, kereta toyota vios atas nama sendiri, rumah apartment di KL atas nama sendiri, sudah berkahwin, mempunyai kelulusan diploma dan sedang melanjutkan pelajaran bachelor degree secara PJJ di UPM, mampu bagi mak ayah duit belanja setiap bulan dan yang pastinya ada simpanan tetap setiap bulan. thanks to mak ayah yg byk berkorban untuk intan & also my hubby sbb byk ajar intan tentang kehidupan sebenar. ;))"



bagaimana dengan anda? 
bila diri dah kata NAK, tak perlu tunggu lagi! 
Let's transform yourself! 
Be in the right group!



Do not hesitate to contact intan.
side income with 4 to 6 figures every month confirm!

013-9598823


Monday, June 18, 2012

Kualiti kain corset Premium Beautiful memang SUPERB!!


Seriously mula-mula intan memang tak tertarik langsung dengan Premium Beautiful (PB) ni. Konon rasa mahal. Tak sedar habis duit pergi travel, shopping sana sini lagi mahal. hehehe. Tapi, bile tengok kawan-kawan punya bodyshape jadi cantik, ade plak yang jadi kurus dan bertambah cantik serta makin masyuk, tambah plak ade yang terus boleh pregnan pkai PB ni, hati terus meronta-ronta nak mencuba. Benarlah kata orang "tak kenal maka tak cinta". Dah kenal baru lah intan jatuh cinta dengan PB ni. 



Teknologi pembuatan PB amat mengagumkan kerana gabungan pakar-pakar perubatan Jerman, Jepun, China dan USA. Mereka telah menghasilkan fabrik yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil Akwatek dan Akwadyne. Ianya juga telah ditenun sulam bersama-sama Sinar Infra Merah Jarak Jauh atau “Far Infra Red” (F.I.R).




KUALITI KAIN Premium Beautiful (PB) memang TIP TOP!!

  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.

FUNGSI COLI PANJANG (LONG BRA)

  1. Cawan coli dengan tiga (3) keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.
  2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.
  3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.
  4. Dua (2) batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.
  5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.
  6. Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.
  7. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.
  8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.


FUNGSI BENGKUNG PINGGANG (WAIST NIPPER)


  1. Tujuh (7) batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
  2. Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.
  3. Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
  4. Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
  5. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
  6. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.


FUNGSI SELUAR DALAM PANJANG (LONG GIRDLE)


  1. Sebanyak 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
  2. Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
  3. Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
  4. Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
  5. Perhiasan berlian berbentuk rama-rama menonjolkan keunggulan produk.
  6. Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
  7. Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
  8. Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
  9. Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.


SIAPA YANG WAJIB BELI & PAKAI Premium Beautiful (PB)???


immediate effect
  • anda yang mahu sorok lemak perut berlipat dan kurang kan beberapa inci ukuran badan serta-merta
  • anda yang mempunyai tubuh badan yang cepat naik dan cepat turun supaya tak terkejut bila tiba2 baju mengecil
  • anda yang mahu kelihatan lebih 'in shape, boobs n butt'
  • anda yang bakal mendirikan rumah tangga
  • anda yang sedang dalam pantang selepas melahirkan bayi
  • anda yang memiliki tubuh tak perfect contohnya apple & hour glass shape
long-term effect
  • anda yang mempunyai masalah haid tidak teratur, senggugut, gastrik, sembelit, migrain dan hangin satu badan
  • anda yang berusaha untuk memperoleh cahayamata
  • anda yang ingin mengurangkan berat badan
  • anda yang mempunyai sejarah keluarga dalam penyakit cyst and fibroid
  • anda yang menderita sakit tulang2, sendi2, pernah slipdisc or retak/patah
forever young & beautiful effect
  • anda yang inginkan kehidupan lebih bermakna, kebebasan dalam aspek kewangan, dan dikelilingi oleh rakan2 yang berminda positif!
  • anda yang ingin mendapatkan side income 4 - 5 - 6 angka sebulan ;)
  • anda yang mempunyai terlalu banyak masa terluang yang tidak digunakan sebaiknya
  • anda yang gemar melancong secara percuma =)



Do Not Hesitate to Contact Intan ya! 
013-9598823

Tahniah CDM Naa Kamaruddin!!



Congrats CDM Naa Kamaruddin!! really admired you!! hopefully one day i'll become like you. aminnnn..



CDM Naa bersama asben tercinta. contoh yg baik utk semua asben. asben Naa byk bg support pada Naa. best kan? :))



sama-sama celebrate CDM Naa Kamaruddin



tak kira dari mana datang, ramai-ramai support CDM Naa malam tu.



intan amik aura rapat-rapat dengan CDM Hanis Haizi, kiri & kanan CDM hot from oven. CDM Naa Kamaruddin



tak lupa jugak pada my great mentor, Marlinda Ramlee.



Gadis-gadis bunga gituuuu..



with my great mentor & business partner.



last but not least, intan tak jemu-jemu amik picture ngan CDM Hanis Haizi. ;))



Be part of beautiful journey with us now,
013-9598823


Wednesday, June 13, 2012

Premium Beautiful can help women conceive!!


Before this memang intan penah dengar, kalau guna Premium Beautiful boleh increase chances to conceive. Tapi yang pasti, kerana fungsi FIR yang terdapat pada PB itu sendiri yang ada benefit kesihatan terutama dari segi menyahtoksin dan melancarkan darah. Sebenarnya dah banyak testimoni pemakai Premium Beautiful yang conceive selepas beberapa bulan. Ada beberapa sebab yang meningkatkan chances to conceive yang intan tau :

  1. Premium Beautiful mengurangkan dan seterusnya membersihkan cysts dan fibroid dalam ovari (lepas intan operate dan pakai PB, baru tau cerita ade 2 orang kawan intan yang pkai PB ni, bila doktor cek balik cyst mereka dah tiada!! Alhamdulillah tak payah operate mcm intan kan.)
  2. Premium Beautiful membantu mengimbangkan hormone seperti estrogen dan progesterone yang penting bagi setiap wanita yang ingin hamil.  
  3. Pemakaian Premium Beautiful yang konsisten, membuatkan kedudukan rahim adalah lebih stabil, kukuh, dilindungi dan disokong penuh sebagaimana fungsi bengkung ketika dalam pantang malah lebih baik lagi!
  4. Bila rahim dalam keadaan baik, peluang untuk conceive adalah lebih tinggi!
  5. Awas!! kegemukan dan lebihan berat badan memang mengganggu hormon dan menjejaskan peluang untuk conceive. (kegemukan juga adalah penyebab kepada penyakit PCOS yang sering menyerang kebanyakan wanita).
  6. Boleh menyelesaikan masalah period yang tak konsisten.
  7. Mengurangkan masalah senggugut
  8. Premium Beautiful juga berkesan untuk menguatkan kembali otot rahim selepas bersalin.
  9. Boleh mengurangkan masalah keputihan. 


Nampak tak rupanya Premium Beautiful ni bukan untuk orang kuruskan badan jek! 


Malah banyak masalah kesihatan yang dapat dikawal.
In fact masa intan di bawah treatment doktor, ade juga doktor yang menyarankan penggunaan Premium Beautiful secara konsisten iaitu selama 8 jam sehari. Malah doktor tu sendiri menjalankan business tersebut sebagai side income beliau. Kalau doktor pun jadikan bisnes Premium Beautiful sebagai side income mereka, apetah lagi kita kerja-kerja biasa jek kan? Orang-orang biasa la yang mampu membina kejayaan yang luar biasa!! Tetapi adalah diingatkan bahawa rezeki anak, adalah rezeki dari Allah. Kita sebagai manusia hanya mampu merancang, berusaha dan bertawakal kepadaNya. Sememangnya anak adalah anugerah Allah yang tiada tolok bandingnya. Tak salah kita berusaha selagi tidak menyalahi hukum syarak. ;)) 


sape-sape yang belum memiliki Premium Beautiful, jangan risau. 
Boleh contact intan yer.


FREE TRIAL & FREE CONSULTATION!! 


013-9598823
chenta.awe@gmail.com